Sessió 22

Gritar sin más

 

ACCIÓ COL·LECTIVA

 

Si el crit en la seva sonoritat no controlada estableix un espai de resistència per a una estructura de control, quins espais i arquitectures podem trobar en el context urbà contemporani que potenciïn aquesta acció? On és possible cridar avui en dia? Com a exercici catàrtic col·lectiu, aquest taller performatiu planteja a les participants un recorregut a la recerca de llocs on poder cridar, o exercir el dret i la reivindicació de l’expressió sonora no convencional.
Marta Ramos-Yzquierdo
Laura Llaneli. Granada 1986

 

Artista multidisciplinar

 

Resideix i treballa a Barcelona. El seu treball explora la relació entre la producció i experiència sonora, el llenguatge i les pràctiques i dispositius de les arts visuals contemporànies.
Entre els seus premis destaquen Art For Change 2019, Premi Miquel Casablancas 2018, Premi Embarrat 2017 i Barcelona Producció 2014. Exposicions individuals al Casal Solleric (Palma), Adn Galeria (BCN) i Fundació Joan Miró Barcelona entre d'altres. Performances i concerts en espais i festivals com Mixtur, CAAMSonora, LEM, Tsonami IX i Eufònic.
S/T

 

Instal·lació

 

Arran de la situació d'inestabilitat actual, hem volgut representar les emocions d'incertesa a través d'una instal·lació amb nombrosos plats trencats estesos a terra com una catifa de runes fent al·legoria a la destrucció de les llars en la guerra.
A través dels plats blancs cedits en un treball col·laboratiu amb els alumnes i professors de la nostra escola fem referència a la quotidianitat i trencant-los representem la fragmentació d'aquesta. Volem crear en definitiva un columbari de vaixelles com a crítica d'aquest context bèl·lic.

És un fet complex d'explicar amb paraules, per tant, aquesta instal·lació no té títol, ja que les circumstàncies són extremes i, ens quedem sense paraules per expressar aquesta desolació.

ESCOLA D'ART I DISSENY DE LA DIPUTACIÓ. REUS
2n Arquitectura Efimera.Curs 2021/2022
Cecilia M. Casas, Helena Prim, Pol Urbano
Alumnes
Lídia Porcar, Nacho Álvarez.
Professors
Toghether or not

 

Instal·lació

 

Reparant en l'objecte entès com un element que transita entre memòria i percepció m'interessa construir objectes en base a la pràctica de senzilles accions, tècniques i gestos com són acumular, descontextualitzar, repetir, etc. Actualment treballo la presència plàstica de materials que entenc com a “inconsistents”: el paper, la cera o el paper d'alumini. Donant-los forma i volum, busco el moment en què separant-se de la superfície, comencen a cobrar sentit d'una cosa concreta.

Em diverteix pensar en formes i construir-les amb una lògica de dibuix en expansió.

Explorant determinades imatges que funcionen com un signe, una imatge mnemònica -entre la memòria i allò iconogràfic– busco generar tensió en allò que ens resulta familiar i de vegades rebem com una cosa estranya o insòlita.

Laura Juanós. Vila-seca, 1989

 

Artista plàstica

 

Els meus interessos han anat creixent de la construcció de petits objectes a com aquests generen situacions diferents. He seguit de manera intuïtiva un procés que m'ha portat de la joieria, passant pel disseny, fins a la meva pràctica actual purament escultòrica.

Graduada en disseny especialitzada en producte per la Universitat Elisava (2017) vaig estudiar també a la HFG-Universitat Art i Disseny de Karlsruhe, Alemanya (2016) –edifici compartit amb el centre cultural ZKM; tècnica superior en joieria EADT Tarragona.

www.laurajuanos.com

EL COS

Instal·lació
Aquest exercici planteja una reflexió sobre el nostre cos.
Si pensem el cos com a origen i final de l’arquitectura (origen com a punt de partida de necessitats que hem de cobrir en la nostra relació amb l’entorn, i final com a receptor de les condicions ambientals i funcionals que creem en resposta a aquelles necessitats), no podem deixar de banda el fet de projectar des dels nostres cossos (projectar des del fet d’habitar).

Us mostrem un primer treball de reconeixement, aprenentatge i dibuix del cos, per a després plantejar la construcció d’un artefacte que faci d’intermediari entre el nostre cos -qualsevol part- i el nostre entorn a partir d’una funcionalitat, inventada o no i no exempta d’aspectes lúdics, on el mateix projectista en seria l’usuari.

ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR ARQUITECTURA - URV

 

Estudiants i professors d’Introducció a Projectes II