Carregant Esdeveniments

#Dansa #Moviment

Diumenge 22 de setembre – 19.00 h

Itinerari de peces curtes de dansa per diversos espais del Convent de les Arts.

El Circuit Tardor en Dansa és una de les deu mesures del Pla d’Impuls de la Dansa 2023-2026, una iniciativa del Departament de Cultura per enfortir el sector i per incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país, des de la creació i la producció a l’exhibició i la difusió.

La iniciativa compta amb la implicació de 12 municipis d’arreu de Catalunya en un itinerari que inclou actuacions de carrer i de sala, a més d’accions formatives i de creació de públics.

 

Espai plaça – cubs

Que et fessis vella tu/ Sí que em faria escopir sang – LaFonte Cia.

A partir de l’obra de Gabriel Ferrater.

La companyia LaFonte investiga la relació del cos amb el seu profund desig. Parlem d’uns cossos, específicament, que manifesten una problemàtica clara, sigui física, emocional o mental, i que tenen la fervent necessitat de resoldre-la.
Com? En el cas d’en Gabriel Ferrater, aquesta resolució passa per la declaració de l’espai de la ficció, l’escriptura i, més específicament, la poesia.

 

Espai auditori

Nunca Bailaré Solo – Iron Skulls Co.

Com es pot expressar l’inexpressable? El sentiment de pèrdua, l’esperança, es poden expressar únicament amb moviment, amb dansa?

El ballarí ens fa viatjar, a trobar l’esperança perduda després d’una gran pèrdua. Ens ofereix trobar aquell resplendor que s’obre pas mitjançant les ombres, sent el ballarí una llum a si mateix, i que serveix per a què nosaltres com a espectadors recordem que al nostre interior també es troba aquesta llum i aquesta esperança que podrien estar més o menys oblidades.

Una particular visió de com entendre i interpretar les nostres emocions i transformar-les per al delit dels sentits. L’harmonia corporal, els moviments de l’artista, i la posada en escena transcendeixen el merament físic, ens transporten a una dimensió més onírica, misteriosa i plena d’esperança.

ÍOR – Marc Fernández & Julio León

No té importància saber d’on venen ni on es dirigeixen, ni tan sols saber si realment arriba a succeir.

(ÍOR) és simplement un parèntesi.
Una trobada efímera que es dilata en un espai-temps del nostre imaginari i ens arrossega en una espiral de forces contràries que s’ajuden i s’impedeixen mútuament.

Un viatge in crescendo entre duresa i fragilitat, dos cossos en la recerca de la simbiosi perfecta que els permeti, junts, continuar avançant.

 

Espai plaça – façana

Human 21′ – Sandra Macià

La peça Human 21′ reflexiona sobre la situació actual
 de desconcert emocional en què vivim. Els seus 
intèrprets parteixen d’un malson, entren en la
 disputa emoció-raó davant la incertesa i finalitzen 
donant-se l’oportunitat de reinventar-se i tirar
 endavant des de la resistència creativa.

El Baile de la Zurda – LaCerda

LaCerda explora l’impuls vital del cos que balla al ritme de la música, veient el ball com a moviment i espai de trobada festiva i col·lectiva. Inspirant-se en maratons ballables i ritmes llatinoamericans, el coreògraf Edward Tamayo ha creat la peça a partir de mantres que se centren en la relació dels peus amb la pelvis, l’espai, el ritme i el grup. Aquest espectacle és un homenatge al ball i a les arrels llatinoamericanes dels creadors.

 

Preu – Accés lliure

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Go to Top