Pròximes sessions

O no parlem?

Anno Zero

Ens han passat moltes coses? O molt poques però molt intenses? O el més intens que ens ha passat és que res no passava? O és que no para d’estar-nos passant que les coses passen? Que no ens passi res (aquell desig compassiu de quan van mal dades). Què o qui fa que passin o no passin coses? Coses? Són les coses que ens han passat? O som nosaltres que hem passat les coses que passen? I és de debò que passen les coses? A tu? a nosaltres? Què voldries que et passés? Què voldríem que ens passés? On s’acaba el nosaltres? Quin cos té? I allò del jo? Objectar o objectivar? I això de les xarxes i les connexions i els punts zero… De què parlem? Cal parlar tant? I si el temps líquid s’evapora?

Encara amb les fumeres negres escardalenques, de mal cremar, als camps enfangats, ens plouen interrogants i en bevem a mans plenes. Tornen les sessions d’Art Contemporani al Convent.

Sessions Anteriors

L’ESCOLA per l’art i la cultura

Projecte de serveis i d’activitat d’àmbit territorial. Un espai per a tots els públics on conviuen la formació i l’educació, la producció, la difusió i l’emprenedoria artística i cultural contemporània. 

Programació formativa artística que connecta el territori 

Febrer – juliol 2022 

Cursos monogràfics teòrics i pràctics de temàtica artística, cultural i patrimonial: belles arts, arts visuals i digitals, disseny, història de l’art, conservació i restauració i cultura… impartits per professionals del seu àmbit. De diferent durada i formats, itineraris artístics i patrimonials, art en família…

Alcover, Deltebre, Falset, Horta de Sant Joan, l’Arboç, la Ràpita, Miravet, Montblanc, Mont-roig del Camp i Torredembarra 

01 Dibuix de model 

Representació i interpretació de la figura humana a través del dibuix amb model al natural. Encaix, composició, proporció, perspectiva, moviment… utilitzant materials i tècniques diferents. Sessions amb apunts ràpids combinats amb postures més llargues.

Docent: Òscar Carballo
Dirigit a: persones interessades a aprendre les tècniques de dibuix al natural amb model

Calendari: 28/04, 5, 12 i 19/05 – Dijous de 18 a 20 h
Preu: 32 €
Lloc: Sala taller del Convent de les Arts

02 Collage poètic… en família 

Recuperar el plaer de treballar amb les mans i l’atzar. Un taller artístic per introduir-nos al collage i la poesia visual, per crear un espai-relat comú i intercanviar idees i pensaments… 

Docent: Carme Pons
Dirigit a: infants a partir de 5 anys + adult

Calendari: 30/04 – Dissabte de 10:30 a 13:30 h
Preu: 12 € (adult acompanyant gratuït)
Lloc: Sala taller del Convent de les Arts

03 Light Painting

El Light Painting és la tècnica de crear amb llum una fotografia de llarga exposició. Aquesta activitat es porta a terme en un entorn fosc, ja sigui una sala amb poca o nul·la llum, o bé a l’exterior, en un espai apartat de l’entorn. La foscor i les maneres de llarga exposició de la càmera fan de llenç en negre per anar creant amb llum, ja sigui il·luminant o bé creant traces a l’aire.

Docent: Carles Domènech
Dirigit a: persones de totes les edats amb càmera que tingui mode BULB, que tinguin nocions bàsiques de fotografia (coneixements de diafragma, velocitat i ISO)

Calendari: 20/05 – Divendres de 19 a 23 h
Preu: 16 €
Lloc: Sala taller del Convent de les Arts

04 Il·lustració conceptual 

Aprendre a comunicar idees a través dels nostres dibuixos. Aprendre a sintetitzar idees complexes en imatges a través de casos pràctics i conèixer diferents referents de la il·lustració conceptual actual. 

Docent: Alba Domingo
Dirigit a: aficionats al dibuix que vulguin portar la seva pràctica un pas més enllà. Estudiants d’art o il·lustració i il·lustradors que vulguin endinsar-se en la il·lustració conceptual

Calendari: 26/05, 2, 9 i 16/06 – Dijous de 18 a 20 h
Preu: 32 €
Lloc: Sala taller del Convent de les Arts

05 Els grans gèneres 

Taller d’introducció a l’art contemporani a partir de l’anàlisi de com treballen els artistes i amb una mirada globalitzadora dels coneixements, tot vinculant-los als treballats a l’escola. El punt de partida seran els tres grans gèneres de la història de l’art: retrat, paisatge i natura morta, que en la contempora- neïtat deriven, i s’amplien, cap al cos, el territori i els objectes, amb totes les seves possibles hibridacions: accionismes, derives, assemblatges, composicions textuals, inserció en el context, processos participatius, etc. 

Docents: Montse Cortadellas i Carme Barberà
Dirigit a: mestres d’infantil i primària, educadors i docents en general 

Calendari: 11 i 12/07 – Dilluns i dimarts de 9 a 13 h
Preu: 32 €
Lloc: Sala taller del Convent de les Arts
Activitat reconeguda pel Departament d’Educació a través de l’ICE URV

06 Itinerari cultural: l’antiga indústria siderúrgica 

Catalunya és un país amb una gran tradició siderúrgica i metal·lúrgica. N’és testimoni evident la toponímia, on trobem constants referències a la mineria, la indústria de producció de ferro (les fargues), i la indústria manufacturera. Us oferim un recurs divulgatiu per transmetre la importància d’aquesta indústria, experimentant els continguts al propi territori i afavorint la contextualització històrica i la visió global de la cadena productiva.
Sortida des d’Alcover a les 9 h i arribada a les 18 h a la mateixa població. Activitat compartida amb Montblanc*.

Alcover: Museu municipal (col·lecció arqueològica). Església: maquinària de l’antic rellotge de torre i les campanes. 

Montblanc: molí medieval per treballar la tecnologia hidràulica i comparar-la amb el funcionament de les antigues fargues. 

L’Espluga de Francolí: Forja Cal Biel, una de les nissagues més conegudes de forjadors artístics: http://www.forjacalbiel.cat/ 

Vila-rodona: Antiga farga (s. XIX).

Valls: foneria artística Fundesti (Valls) especialitzats en foneria d’escultures de bronze i llautó: http://fundesti.com/tecni- ca-de-treball/

Docent: Lluïsa Amenós
Dirigit a: tot tipus de públic

Calendari: 11/06
Preu: 24 € (inclòs el transport amb bus -el pícnic se l’emporta cadascú- places limitades)
Sortida: Sala taller del Convent de les Arts

Informació i matrícula

Inscriu-te directament des de cada esdeveniment a la pàgina web de l’Escola per l’Art i la Cultura.

Matrícula

Consulta els preus públics per la prestació del servei d’ensenyament artístic (formació no reglada) que s’impartirà a L’Escola per l’Art i la Cultura així com les bonificacions i reduccions del preu de la matrícula (BOP 10/05/2021).

Tots els cursos al web de l’Escola per l’Art i la Cultura