Claustre

És l’element central de l’equipament. A més a més de la funcionalitat distributiva amb la que es conceben els claustres i que es manté en l’ús actual del Convent connectant les múltiples sales, manté a la vegada la utilitat d’espai d’encontre dels artistes en processos creatius en contacte amb la llum natural. Així mateix esdevé un punt idoni per a l’exhibició de peces d’arts visuals així com de performances.

 

Auditori

És l’espai d’exhibició que ocupa l’antiga església del convent, el qual ha mantingut en la seva rehabilitació tots els elements arquitectònics i ornamentals originals que s’ha pogut, fet que el converteix en un espai únic. Té una capacitat de 274 espectadors asseguts entre platea, grada i amfiteatre i permet múltiples formats de distribució de l’espai de públic. Per les seves característiques naturals i pel tractament amb plafons és un espai amb unes propietats acústiques que ha sorprès a intèrprets i espectadors. Aquest fet no el fa exclusiu per a aquesta disciplina sinó que permet la realització d’arts escèniques com el teatre, la dansa, el circ… així com cinema i altres tipus d’esdeveniments culturals, socials i empresarials. Pel que fa a residències de creació és un espai òptim per a la recerca i la producció d’espectacles, amb un escenari de 9 metres de boca per 9 metres de fons amb el fons trapezoïdal a causa de la forma de l’absis. Té una alçada d’11m fins a al pinta. Així mateix, la platea pot quedar completament buida de butaques oferint un espai de 9 metres per 15 metres amb una alçada de fins a 12 metres. 

Taller

Consisteix en una sala diàfana de 37m2 adequada per a pràctiques de música, d’interpretació i de moviment, així com diverses disciplines d’arts visuals. És també un bon espai on realitzar treball artístic de taula i reunions.

Allotjament d’artistes

Espai per a la pernoctació, repòs i menjador per a les residències artístiques. Té una capacitat per a allotjar fins a 12 persones en dues habitacions de 4 i 2 lliteres les quals poden ser independents.

L’espai de cuina-menjador i sala d’estar és únic i, per tant compartit, responent a l’ús històric del convent com a espai d’intercanvi cultural.

Més Informació

Camerinos

Tres camerinos donen servei a l’auditori. Dos d’ells, els inferiors, amb lavabo i dutxa, mentre que el superior, de dimensions superiors, gaudeix de llum natural fet que permet realitzar-hi treballs de taula i reunions.