Escena Germinal

festival rural d’arts en viu

ESCENA GERMINAL, el festival d’arts vives en el context rural del Camp de Tarragona, neix amb la voluntat de fer aforar creacions escèniques en entorns naturals, rurals i comunitaris i posar en comú el patrimoni local amb l’expressió artística. Té lloc cada estiu als municipis d’Alcover, El Pla de Santa Maria, La Selva del Camp i Cabra del Camp, amb la intenció d’anar-se expandint a més localitats tarragonines.
L’objectiu del festival, que busca enriquir i diversificar l’oferta cultural de la zona, és crear una experiència que permeti gaudir als vens i veïnes d’espectacles de diferents disciplines (teatre, música i dansa), d’artistes locals i internacionals, mentre descobreix les joies del patrimoni pròxim més desconegut i tasta els productes de la zona. 
Per això, ESCENA GERMINAL no és només un festival d’arts escèniques. No es tracta de veure un espectacle, sinó de viure una vetllada completa d’inici a fi: des de passejades per descobrir els  llocs de la mà d’experts, fins a tasts exclusius de productes de la mà dels seus productors locals, tot en contextos i espais únics i poc habituals del territori.
El festival fa una aposta clara per la sostenibilitat ambiental i posa l’ecologia social al centre, des de la qual creadors i públic puguin dialogar de forma respectuosa i sostenible amb l’entorn i on també s’hi puguin veure, entre altres, espectacles creats amb la comunitat.
A més, el festival col·labora estretament amb el Convent de les Arts d’Alcover i la Nau Ivanow de Barcelona, amb l’objectiu de poder oferir als artistes l’oportunitat d’exhibir les seves obres en procés de creació i fer que aquestes interaccionin amb el públic per poder seguir evolucionant.
Del 20 al 28 de juliol de 2024, tindrà lloc una nova edició d’ESCENA GERMINAL, que enguany creix i es consolida després de la prova pilot de l’any passat que va gaudir d’una molt bona rebuda per part del públic i els diferents agents de la zona.
Una oportunitat per descobrir d’una manera única les joies que amaga el Camp de Tarragona.

Més informació a www.escenagerminal.com