Carregant Esdeveniments

Diumenge 7 d’abril · 19.00 h

#Música #Cor #km0 #EnResidència #ESTRENA

Gea, en la mitologia grega, és considerada la Mare Terra i és la deïtat principal d’on naixeran tots els altres déus així com els primers humans. És la creadora de la terra i de tot l’Univers.

L’espectacle que presentem “Amb veu de Gea” és un recorregut a través de les maneres com diferents compositors han utilitzat el format coral de veus femenines per a transmetre el seu art. També és un taller on, a partir d’arranjaments per a veus femenines realitzats expressament per a l’ocasió, explorem com haurien pogut sonar diferents obres, originàriament compostes per a cor mixte. Des de compositores com ara Hildegard von Bingen (la primera compositora de la qual es conserva música escrita) fins a Ola Gjeilo (aclamat compositor noruec encara viu) descobrirem la veu femenina en totes les possibles combinacions corals en diferents èpoques de la història de la música.

XHOROS! és un projecte coral que neix, en la seva primera edició, a Barcelona l’any 2018. En aquesta etapa inicial el cor format realitzà el projecte anomenat “ON EL COR ET PORTI”, que consistia en un viatge històric a través de les principals èpoques de la història de la música. El projecte reprèn ara amb un enfoc professionalitzador, en el qual les seves cantants i el seu director tenen l’objectiu de professionalitzar el cor. És per això que XHOROS! acull a cantants amb una àmplia experiència en el món coral i amb estudis de cant.

La seva plantilla actual està conformada per 10 veus femenines que proporcionen al cor una gran flexibilitat a l’hora d’abordar repertori escrit o arranjat per a un diferent nombre de veus blanques, mantenint sempre la sonoritat cambrística i el treball acurat en la realització de cada part.

Carles Valls Pons, director, compositor i pedagog, és el director i fundador del projecte.

Preu – General 9€ / Carnet CA 6€

 

Go to Top