Carregant Esdeveniments

#Sardanes #11deSetembre #DiadaNacionalDeCatalunya

La tarda de la Diada Nacional de Catalunya estarem acompanyats per dues de les entitats relacionades amb la sarda i en actiu més històriques del país.

D’una banda, la Cobla Reus, fundada l’any 1921 amb el nom de Cobla Catalunya, posarà la música a temes clàssics reconeixibles per a tothom. 

D’altra banda, en els 75 anys de la seva fundació, Dansaires del Penedès és la segona colla sardanista en actiu més antiga del país, una de les colles que ha representat la cultura catalana a més països del món.

Tenores, tibles, flabiol… embolcallaran una tarda amb sardanes d’exhibició, comptarem i repartirem, farem curts i llargs, punts lliures… i, fins i tot, ballarem alguna sarda curta.

Cobla Reus

La Cobla Reus gairebé és centenària. Segons l’hemeroteca de l’època, el concert de presentació de la cobla que en aquella època portava el nom de Cobla Catalunya va ser el 24 de juliol de 1923.

Actualment la Cobla Reus està formada per gent d’arreu del Camp de Tarragona (setembre 2021), amb una mitjana d’edat de 28 anys, mostrant, així, que som una cobla jove. També apostem per la visibilització del talent i les aportacions de les dones en un món com el de la música, i més concretament en el món de la cobla, que fins fa ben poc la presència de les dones era escàs. Dels 11 membres que formen actualment la Cobla, 7 són dones.

Per tant, oferim una formació de les característiques de la cobla, que, a part de tenir un repertori variat de sardanes de totes les èpoques, també fem cercaviles i processons, i actualment estem treballant per poder oferir un concert amb un ventall ben ampli d’obres i peces de molts estils.

Go to Top