Carregant Esdeveniments

Càpsula 1_Joan Català & Roser Tutusaus
Circ & Dansa

Des del divendres 27 al diumenge 29 d’octubre

CÀPSULES FORMATIVES AL CONVENT DE LES ARTS

Us presentem les activitats formatives per a professionals que tindran lloc aquesta tardor dins el marc del centre de creació del Convent de les Arts d’Alcover.

Es tracta d’un model de formació a quatre mans, amb la voluntat que diverses disciplines entrin en contacte les unes amb les altres, i que puguin trobar-se i alimentar-se recíprocament. D’aquesta manera es planteja un treball intensiu de 48 hores amb dos formadors de dues disciplines diverses. Aquestes càpsules formatives es realitzaran el darrer cap de setmana d’octubre i el primer de novembre, de divendres a diumenge, i tindran una mostra final del treball o treballs fets durant el cap de setmana obertes al públic.

Joan Català & Roser Tutusaus

Fer espectacles és una experiència preciosa i enriquidora, però val a dir que no és una feina fàcil. Demana paciència, moltes hores de treball. I una ment flexible i permissible cap a un mateix disposada a viure coses inesperades.

Els espectacles on les arts del moviment són el motor principal no es fan només en llibretes i cervells treien fum. Es fan posant el cos al servei de l’acció. Es fan a mà. Hi ha d’haver un compromís físic al 100% i el desig de jugar amb l’imaginari per crear l’univers que volem oferir.

A l’hora de construir un univers escènic ens plantegem preguntes i de vegades apareixen dubtes que un/una no sap del tot per on començar a resoldre.

No hi ha maneres correctes o no correctes. El que sí que hi ha són certes passes que hem de donar i llocs on val la pena parar-se i preguntar-se. Les preguntes que ens fem no sempre tenen un ordre concret ni tenen una resposta immediata.

És un TOT que forma part d’aquell únic projecte on ens capbussem. Aquesta és una de les màgies de la creació artística.

Tenir una actitud oberta i en pro a descobrir noves maneres d’entendre i fer ens ajuda a alleugerar les dificultats que puguin aparèixer.

La forma o la idea del resultat final les hem de deixar a un costat. No tenen tanta importància durant el procés creatiu.

 

El que proposarem durant el temps que passarem junts treballant seran diferents camins per construir escenes_passatges físics i/o coreogràfics amb objecte o sense.

L’imaginari i el joc són el terreny per treballar.

Parlarem de passes a tenir en compte com ara “l’entrada”, “el pretext” i “l’objectiu”.

Practicarem amb diferents eines per a l’acció
Moviment precís, claredat en intencions, organitzar materials físics per famílies, poètica, resistència, artesania i metàfora en el relat.
Suspensió. Modular el temps (tempo/pausa/canvi per tall)

Tota aquesta experiència ens servirà per poder començar a compondre, endreçar i editar els nostres materials.

www.joancatala.pro
www.wondergroundcompany.com

Informació general

Temporalització

Divendres
17h – recepció
18h – inici del taller

Diumenge
18h – fi del taller
19h – exposició pública d’allò que hagi succeït

Cost – 60 €
Inclou allotjament compartit en dues habitacions (8 i 4 llits) i l’espai de cuina-menjador comunitari.
No inclou dietes, transport ni materials per a la pràctica artística.

Per tal de completar la inscripció, el pagament es realitzarà un cop confirmada la plaça per part del Convent de les Arts.

INSCRIPCIÓ

 

Go to Top