Carregant Esdeveniments

#Música #PercussióContemporània #EnResidència

Mostra del procés de treball.

CORB és el nou projecte de Núria Andorrà on la intèrpret, mitjançant la IA, generarà universos sonors prescindint d’instruments acústics i utilitzant l’espai com a element creatiu, a més a més de la música del violí, la dansa, la veu i l’electrònica i les visuals per parlar de l’aigua i els tombs que fa la vida.

L’aigua és la substància més comuna en la composició de la Terra. Tant el planeta com els éssers humans tenen un percentatge mínim de 75% d’aigua en la composició. Si no cuidem aquest bé que ens regala la vida arribarem a l’exposició del planeta i de l’espècie. I el canvi que necessitem és urgent.

És l’únic element de la Terra que té la particularitat de poder canviar en tres estats, sòlid, líquid i gasós. Aquests estaran representats en les sonoritats de la composició.
L’aigua reacciona a qualsevol irritació i qualsevol substància que entra en contacte amb ella deixant rastre d’informació.

L’aigua té memòria, la registra com si fos un enregistrament magnètic, com la música.
No trobem dues aigües iguals, és com si fos un paper en blanc que pot canviar amb el simple traç del pinzell.

Leonardo da Vinci va dir que l’aigua assumeix un caràcter especial tantes vegades com pels diferents llocs pels quals flueix.
I Victor Schauberger deia que l’aigua és una substància viva que pot morir si la tractem malament i la seva vitalitat depèn de com flueix o de com l’obliguem a fluir.

CORB envia un missatge contundent sobre la urgència d’aquest problema en un llenguatge diferent del que s’utilitza als mitjans de comunicació.

Qui és Núria Andorrà?

És una percussionista de música contemporània que treballa en la línia d’unir tradició, orígens, identitat i territori des del filtre de la contemporaneïtat, amb l’ajuda de les noves tecnologies i treballant amb diferents disciplines com la dansa i el circ, aconseguint un llenguatge propi.

És directora artística del MontMusic Festival i de la programació del Centre Cultural Can Balmes. Actualment imparteix classes d’improvisació a l’Escola Superior de Música de Catalunya i també a diferents tallers arreu d’Europa. També ha treballat com a professora de percussió clàssica i contemporània al Conservatori de la Delegació de Tarragona i al Conservatori Superior del Liceu.

Guardonada amb el Premi Alícia 2021 de l’Acadèmia Catalana de la Música, està considerada una de les millors improvisadores del circuit europeu.

Fitxa artística

Ariadna Torner, violí
Almudena Pardo, ballarina
Núria Andorrà, direcció i percussió
Jordi Salvador, enginyer de IA i disseny de so

Preu – General 6€ / Carnet CA 4€

Go to Top