Carregant Esdeveniments

“DIONÍSIES”: maridatge de vins i arts en viu

#EscenaGerminal #Teatre #Maridatges

Dissabte 22 de juliol · 20.00 h

El teatre i el vi comparteixen arrels i història comuna. Les festes Dionísies, a l’antiga Grècia, associades al calendari de les collites, són l’origen del ritus “religiós” que acaba esdevenint el teatre. La vetllada Dionísies fa un homenatge a aquest origen i proposa viure un vespre enmig d’unes vinyes, les dels vins Mas Vicenç, que esdevenen l’escenari ideal per gaudir de diferents accions escèniques, poètiques i musicals. Tot plegat succeïrà per les zones transitables del celler i de les vinyes. Les accions s’alternaran amb tastos de vins del mateix celler. En aquest context rural, idíl·lic, veurem com es pon el sol maridant vi i art.

Cada espectacle anirà maridat amb un vi diferent, i succeirà en un espai diferent de la vinya.

  • Benvinguda: Exposició de l’artista tarragoní Albert Rué. Música en directe
  • Passeig cantat entre les vinyes. Amb uns auriculars inalàmbrics, l’espectador sentirà cançons cantades en directe per la Neus Pàmies i accions performatiques en directe de Projecte Ingenu, mentre gaudeix del vi i del paisatge.
  • Dansa a la Vinya. Espectacle de dansa creat especialment per la Vinya, interpretat i dirigit pel conegut ballarí Andrés Corchero.
  • Breu espectacle “La Sang”, de David Teixidó. Un espectacle participatiu en el que David Teixidó interacciona amb el públic sobre els estigmes de les persones amb VIH.
  • Breu lectura “La Psicosis de les 4.48”. Lectura d’un fragment de l’obra més famosa de l’autora británica Sarah Kane.

La vetllada acabarà amb un espectacle molt especial: Les Bacants de la Cia.Nür. Aquesta peça s’inspira en una tragèdia d’Eurípides (s. V a.c.) que ens parla de la figura del déu Dionís i dels ritus bàquics o bacanals. En aquesta versió, la bacanal pren forma de “rave” i la posada en escena es transforma en un espectacle de teatre-musical molt atípic, on les músiques i les danses urbanes són el catalitzador per presenciar la història de Tebes, la pugna entre Penteu i Dionís, que no deixa de ser la nostra pròpia història: la lluita contra els totalitarismes, contra la doble moral i a favor de les llibertats de pensament, d’identitat, sexuals, col·lectives…

Preu – General 18€

 

 

 

Go to Top