Carregant Esdeveniments

#Música #EnResidència #Km0

ESTRENA!

Diumenge 4 de desembre – 19.00 h

Amagades sota l’apel·latiu francès i sota terra creixen les patates; el tubercle -de la Solanum tuberosum- té una fantàstica història d’èxit mundial en tant que espècie, sortint de l’altiplà andí a finals del segle XVI fins a convertir-se en un dels aliments bàsics de la humanitat. Curiosament, en català fem servir el mateix nom per referir-nos a aquell o aquella que no exerceix amb massa traça una activitat.

Pommes de Terre és un projecte que s’inicia el 2019 fruit de la col·laboració del saxofonista i músic polifacètic Albert Ferré amb els integrants de The Blind Mirror: Gerard Cucó a la guitarra i Pol Ros a la bateria i sintetitzadors. A finals del 2020, s’incorpora el quart membre del grup, Oriol Català al violoncel.

La seva música creix efectivament de manera gairebé invisible, explorant l’espai fosc de la terra en massa, d’un espai sonor dens, matèric, que creix i batega amb i en cicles.

Després d’un primer enregistrament en format trio de l’EP “Live from the Cloiser” realitzat al Convent de les Arts d’Alcover el 2019, aquí i ja amb format quartet, presenten “Fish and Microships”. El seu primer disc, selvàtic i mecànic; avança en una mena de processó enrampellada, ara tossut, ara volàtil en una col·lecció de figures plàstiques construides amb les sonoritats del rock alternatiu, la interacció improvisativa i les harmonies del jazz, amb el minimalisme d’essències electròniques, el tribalisme, el trance i l’espontaneïtat de músiques ètniques.

Molt de tots i molt nostre, com les patates.

Gerard Cucó – guitarra, piano
Oriol Català – cello
Pol Ros – bateria
Albert Ferré – saxo, flauta, clarinet

Preu – General 8€ / Carnet CA 6€

 

Go to Top