Carregant Esdeveniments

#Música #Piano #Preestrena #km0

Dissabte 1 d’abril · 19.00 h

Lluís Capdevila va créixer envoltat de les vinyes del Priorat. Des de la infància, la seva passió per expressar-se i crear el va connectar a la música despertant-li una vocació. Tot i que anys més tard realitzà estudis de Dret, la crida de la música va ser tan intensa que va haver d’abandonar aquest camí per dedicar-se únicament al piano.

El jazz el portà a traslladar-se a la ciutat de Nova York l’any 2007 amb l’ajuda de la prestigiosa beca Fulbright del Ministerio de Cultura. Estudià un Màster a la Aaron Copland School of Music i obtingué el títol de Doctor en Arts Musicals per la Universitat de Stony Brook. Va viure una dècada a la ciutat de Nova York, on compartí escenari amb diversos músics consolidats de l’escena jazzística com Joe Lovano i Tom Harrell, així com amb talents emergents.

Capdevila ha publicat cinc àlbums com a líder des de 2016.

El format de piano sol és l’hàbitat natural del pianista, connecta amb com va començar a tocar el piano i compondre. En aquests concerts, el pianista explota el timbre i el potencial de transmissió de la música d’una manera genuïna. Amb aquest format, Lluís Capdevila s’ha creat un nom per si mateix, realitzant concerts acústics en espais exteriors al mig de la natura, esglésies plenes de reverberació, teatres i auditoris, i permet al músic mostrar el costat més profund, íntim i pur.

Després de la pandèmia, Capdevila ha estat composant a l’Auditori Enric Granados de Lleida, en el marc d’una residència artística, la música del darrer àlbum LAMENT, que veurà la llum aquest 2023. En aquest concert de pre-estrena hi escoltareu un conjunt de noves composicions interpretades de manera íntima.

Preu – General 10€ / Carnet CA 7€

 

Go to Top