Carregant Esdeveniments

Dissabte 18 de maig · de 19 h a 24 h

#ArtsVisuals #NitDeMuseus #km0

Horaris d’obertura del Parlem Contemporani? pel que fa a les exposicions instal·lades al Convent de les Arts:

  • Dissabtes d’11 a 14 h. i diumenges de 17 a 20 h. del mateix cap de setmana i els 3 posteriors.

 

Com cada any per Primavera, el PARLEM CONTEMPORANI?, rebrosta. El cicle d’arts visuals del Convent de les Arts d’Alcover floreix enguany coincidint amb la #NitDeMuseus i sumant energies amb el mateix Museu d’Alcover. Ho farem el 18 de Maig, a partir de les set de la tarda, amb nocturnitat i itinerància.

Un recorregut que ens portarà des de les portes obertes a les exposicions del Triàsic i la seva explosió de vida, fins a les portes obertes del Convent i les seves propostes transdisciplinàries d’Art Contemporani. Els temps de pas aproximats i les seves diferents estacions queden així:

19:00 Inici de les portes obertes a les exposicions permanents i temporals del Museu d’Alcover. Triàsic. Explosió de Vida.

19:45 Arrencada del recorregut artístic amb ACTIO SIGILLATA al hall de Ca Cosme. El Jordi LLORT FIGUEROLA acciona moviments evolutius de la vida marina i la colonització terrestre sobre un estrat d’argila.

Tot seguit i des d’allà, l’Estel BOADA, amb el concurs dels músics ESPERIT! i Andy STECHER, ens durà al llarg de tot el recorregut amb QUI FÓS FÒSSIL, una acció deliritinerant d’un peix desubicat en el temps.

A continuació, pujant pel carrer de Rec, compartirem SÍ, SÍ, FFFF… una altra acció itinerant, a càrrec de la Marta RUÍZ BONET,  reflexionant sobre el mite. L’esforç, la quotidianitat, la felicitat i l’eternitat carrer amunt. 

20:30 El CoDESCENDIMENT DE LA/ES SET. Una acció plàstico-sonora, de serrells rituals de la Mireia ZANTOP sobre la instal·lació del mateix nom compartida amb l’Aleix ANTILLACH,  a la façana de l’Església Nova.

Poc després, trobarem al Raval de Sta. AnnaCARTELL(S)ERIA, una instal·lació del Medir CUCURULL i el Xavi CENDRÓS, llenguatge publicitari per discórrer entre la fina línia del que és real i del que no ho és (?).

21:00 EL BOMBER, LA FALLERA I EL PIROMAN, una proposta de laCompanyia Emili ROCA SOLÀque ens interpel·larà amb elements del tot improbables i un còctel de tradició i descontext al Pou de Segarra.

21:30 Arribada al Convent de les Arts i presentació de les diferents propostes a càrrec dels artistes.

21:30 a 23:00 Soparet a la fresca a preus populars ofert per La Ganxeta. French tacos entre d’altres. Un projecte de la cooperativa GIRAVOLT i visita lliure als diferents projectes artístics instal·lats ad hoc als tres nivells del Convent.

Al Semisoterrani, la Cristina SALVANS i laRosa MATA presenten l’ÚLTIM SOPAR, un desafiament -fet de brodat i ceràmica- a confrontar la complexitat i la foscor de la condició humana.

Al Claustre, en harmonia lumínica, l’Escola d’Art i Disseny de Reuscol·labora amb elCarlos CORONADOi laLei LACOPIAper presentar MAGIC OBJECT, un laberint de llum i ombres.

A la Primera Planta, la Dora CANTERO i el David DORADO instal·len el seu ESTAT D’EMERGÈNCIA, entre el sòn i la vigília, sobre allò que s’obre pas o allò que roman amagat fins a trobar l’escletxa. Objecte, imatge i so. Metàfora, joc i poesia.

23:00 Tancant la nit, l’Oriol PARÉSconvida alRoger CONESASUPER[IM]POSITIONS IIIa jugar amb la superposició de les distàncies harmòniques ressonants, interactuant a temps real amb capes monocromes d’imponent profunditat emocional… altrament dit, magnífiques projeccions reactives a música en directe sobre les façanes del Convent.

Preu – Gratuït

Go to Top