Sessió 04

SAL A L’ADN

Instal·lació fotogràfica

El Mar Mediterrani comprèn un entorn geogràfic que, des de temps ençà, representa una amalgama de cultures germanes: des dels fenicis, grecs i egipcis, passant pel Mare Nostrum dels romans, fins als àrabs i europeus mediterranis d’avui dia, per citar-ne només uns exemples.
Com a cultures germanes que són, comparteixen un seguit de trets característics, un dels quals i més important és la mar i els seus homes. Mariners i pescadors. Pescadors i mariners que s’endinsen aigües endins per a guanyar-se la vida pescant.
Els retrats de Sal a l’adn converteixen l’espectador en el mar, per una estona veiem els pescadors com la mar els veu, fràgils, innocents, impotents, despullats de tota llei humana. Cada cop que un nou visitant vegi les imatges, hauria de ser com un nou dia a la mar.

SERGI MARGALEF , Tarragona 1975

La seva carrera de fotògraf sempre ha estat lligada al món editorial i a la publicitat, a nivell nacional i internacional.
Amb talent pel retrat editorial, a les seves imatges ha retratat el millor de les arts, música, cinema, esports, omplint portades i continguts de diverses publicacions de referència, tals com El País, Rolling Stone, Esquire, GQ, La Vanguardia, Ojo de Pez.
Entre els seus projectes personals s’ha de destacar Good Times India i Good Times Almenar, els dos materialitzats en forma de llibres, així com la participació al Festival Internacional de fotografia Parayem Foco, a Brazil, amb el seu treball Chaitén entre Cenizas, realitzat a Chile després de l’erupció del volcà. Guanyador del Sol de Plata al Festival Internacional Iberoamericano de publicitat amb el treball 21 días con Guille.

sergimargalef.com

DESNUAR
Instal·lació fotogràfica

Desnuar cerca representar la configuració de les identitats personals, múltiples i contradictòries en si mateixes. Aquesta sèrie fotogràfica és un camí que parteix de l’abstracció, que representa aquella primera impressió que només et regala unes lleugeres intuïcions. Més endavant, les diferents textures fotogràfiques, cinematogràfiques i pictòriques conformen quelcom més figuratiu, sense deixar de transformar-se. El rostre es composa i es descomposa amb colors i llum permetent que s’entrevegi allò més emocional, una part de l’ànima. Així l’element eteri de les projeccions omple l’espai il·luminant allò que abans era obscur.

VANESSA PEY, Tarragona 1973

Artista visual

La meva concepció de la vida és fonamentalment visual. L’acte de mirar ho és tot. Mirar per deleitar-se, per entendre, per canviar, per transformar. Mirar és addictiu, essent la mirada el punt d’entrada a l’interior. Jugo amb el poder transformador de la fotografia que em permet captar i explicitar la part més oculta de la persona, partint d’una actitud o d’un simple gest. Es tracta d’una immersió en les nostres zones més fosques amb la intenció de trencar la frontera entre l'interior i l'exterior, amb una voluntat transformadora i alliberadora.

www.vanessapey.com

ONIRISME, MITES I QUIMERES

Imatges digitals

Les quimeres ens han acompanyat des de la nit dels temps. Exploro aquest aspecte simbòlic dels estats de l'ànima humana, els mites antics, les noves criatures que podrien -per què no?- rondar les nostres ciutats, aferrar-se als nostres murs, bressolar els nostres somnis d'infants...

Pascale Lapeyre, Perpinyà

Artista plàstica

Artista-pintora, dissenyadora gràfica, il·lustradora, llicenciada per l'Ecole Emile Cohl de Lió. Després de diversos anys de pintura tradicional, actualment practico l'art digital. Dibuixos executats a mà, escanejats i posats en color i matèria a l'ordinador, o en dibuix directe a la tauleta digital. El meu treball com a dissenyadora gràfica i pintora s'uneixen i s'alimenten l'un a l'altre en aquesta experiència.

www.pascale-lapeyre-art.com

www.pascale-lapeyre-graph.com

HI HA ROBA ESTESA

 

INSTAL·LACIÓ TEXTIL

 

Aquesta peça és el resultat en format instal·lació per al Convent de les Arts d’Alcover, d’una proposta del taller de Pintura de l’EADT. La idea de base és desenvolupar el que pot ser o ha de ser una bandera, des del punt de vist més íntim o familiar al més exterioritzat o socialitzat. El treball totalment col·lectiu i processual ha acabat esdevenint un joc de construccions a partir de les deconstruccions/desestructuracions, així els alumnes han executat una mena de banderes o domassos donant segones vides a elements tèxtils que anteriorment tenien altres funcions. En el procés s’han aplicat -a partir de la recombinatòria- damunt dels teixits, aquells elements que són més habituals o freqüents a les banderes del món; així doncs tenim banderes de nova configuració a partir de: quadrats, línies, cercles, llunes, etc... “no banderes” o noves banderes de llocs no existents o que encara han de venir.

ANNA AGUADO, LAIA GARRIGA, ANGIE JON, LEANDRO LEGIZAMON, NACHO MATEU, PAU NOGUÉS, INÉS ORTIZ, ALESSANDRO TOMÉ, ANDREA VALIENTE, I OMAR ZBARI.
Alumnes de Pintura (Arts Aplicades al Mur) de 2on curs de l’EADT.