Sessió 15

Così fan tutti

Performance

El somni d'un traspàs que no s'acaba mai. Emportats per l'atracció del mirall i les seves possibilitats, amb aquesta performance ens endinsem en un moment de tensió: la trobada inesperada amb l'altre desconegut i conegut. Situats en el moment impossible en que irromp el reflex del mirall, dilatat en el temps, la peça proposa un retrobament amb el cos desdoblat. Què ens diu el cos de l'altre? Quin desig alberga? Esquinçant el vell somni de simetria, Così fan tutti vol repensar la relació amb el cos, que no pot ser viscut des de la unicitat. Els performers fluctuaran en l'espai fragmentat, preguntant-se pels límits que constitueixen les seves presències travessades pel desig. Què pot un cos que desitja? I de quina manera podem replantejar la violència que s'exerceix en ell —control, repressió—, com podem trobar un llenguatge per a la subversió? Per això, Così fan tutti proposa una intervenció escènica de trobada entre diverses materialitats, per descobrir futures aliances, futurs cossos desitjosos i més oberts.

BAMBOLA MACHINE

Col·lectiu format per l'Alba, l'Eric i la Mireia

Neix a cavall entre Valls i Barcelona. Tenim per objectiu la recerca escènica, combinant diverses disciplines i els seus possibles encreuaments (treball visual, textual, la performance i la intervenció).

Les nostres primeres investigacions se centren en un treball amb els cossos i la materialització de les seves possibilitats, a la vegada que de les seves problemàtiques; en la performance com a espai de modulació i reflexió. Tot i ser encara una companyia jove, Così fan tutti, la nostra primera proposta, també participarà del festival Mutis (festival de teatre emergent i independent) a Barcelona. A nivell personal, provenim del món de l'escriptura i l'escenografia i del teatre de base.

PHANTOM SHOTS

Instal·lació col·lectiva multimèdia

Tenint com a referent la cultura “trap””, es presenta una instal·lació amb un to colorista - no exempt de certa ironia -, s'utilitzen tècniques properes al “found footage” i el collage , per mostrar els elements de control i vigilància de la societat actual.

Aquestes tècniques apropiacionistes barrejades amb imatges originals preses a peu de carrer, ens parlen de la proliferació de missatges, sovint contradictoris, i que ens omplen d’incertesa, perquè mai sabem on es troba la veritat.

La dissolució dels rostres propis és una reacció punk a la narració narcisista que es desenvolupa en les xarxes socials i que tots i totes practiquem intensament.

Escola d’Art i Disseny de Reus (EADR)

Alumnes del Cicle d’Infografia 3D: Miguel Cruz, Gerard Cubero, Arnau Garcia, Esteve Garcia, Ramón Jareño, Lucas Ligorria, Miguel Miguel, Alex Muñoz, Nerea Ortiz i Ane Saldaña.

Coordinadores: Anna Gispert i Lídia Porcar

REMINISCÈNCIA

Exposició col·lectiva

“El que sobreviu d'una cosa i serveix per a recordar-la.”

La proposta està vinculada a l'espai arquitectònic social i històric del Convent de les Arts, també al seu entorn natural i humà. Cadascun dels alumnes ha plantejat aquesta confrontació des de perspectives diferents, creant un seguit de visions individualitzades.

Escola d’Art i Disseny de TARRAGONA (EADT)

Alumnes d'Arts al Mur: Laura Jiménez, Enya Abelló, Xavi Sabaté, Aleix Capella, Raquel Pascual, Paula AzulJosé Alejandro Rey, Emma Urdi, Iovenka Perez, Cristina Pares i Victoria Castillo.

Professor i Coordinador de l'exposició: Francesc Roig

EMBOLICA QUE FA FORT - La morfologia dels objectes d’ús domèstic

Instal·lació

Recreació dels diferents ambients arquetípics de l’arquitectura domèstica mitjançant un recull d’objectes d’ús quotidià. Els objectes exposats s’embolicaran amb paper d’embalar per ressaltar els trets fonamentals de la seva morfologia i uniformitzar les seves qualitats superficials, dotant a la seva agrupació d’un caràcter abstracte per intentar facilitar la reflexió sobre com i amb què omplim les nostres cases.

ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ARQUITECTURA DE LA URV

Alumnes de 1r cicle

Assignatures: Introducció a Projectes II, Dibuix arquitectònic II (1r curs)

Quadrimestre primavera (muntatge) curs 2019-20

Professors

Josep M. Toldrà, Raquel Casals, Gemma Ferré, Jaume Farreny