Sessió 20

LABERINTS DEL SO

 

Instal·lació sonora interactiva

 

Sala 1a - Derivas.
Processos encadenats: allò cinètic, allò visual i allò sonor; punts de partida en una deriva que travessa aquests camps de creació sense ordre ni apriorismes.
sala 1b - Perro alado i Estudio
Escultures cinètico-sonores interactives.
sala 2 - Diálogo
Tres músics a la perifèria de la instal·lació; una experiència immersiva que combina allò immediat, autoproduït i l'estímul extern que fluctua entre l'estímul i la resposta. Els protagonistes es retroalimenten.
Ángel Distefano, Argentina, 1962

 

músic, luthier experimental, escultor sonor i cinÈtic, inventor

 

Treballo alternativament o en simultani, essent les activitats anteriors parts indissociables d'un mateix procés.
A partir de l'experimentació sonora vaig començar una reconversió del músic professional formal que era en aprenent; aquesta transformació, com a executant, esdevé part d'un experiment del que sóc investigador i objecte a examinar alhora.

Per a aquesta instal·lació sonora em va semblar interessant reformular una de les meves primeres experiències en aquest camp a partir del que m'ocupa actualment. Alguna cosa així com tancar un cercle, o entrar en bucle segons es miri. No us preocupeu per mi, estic encantat de la vida.

sonacomilorto.blogspot.com

MURS DE PELL

 

instal·lació fotogràfica

 

Vivim una època on ens trobem connectats a una realitat de ficció, amagats entre filtres i màscares, que ens provoquen tensions; l'individu i el seu entorn, murs i soledat.

SERGI MARGALEF, Tarragona 1975

 

Fotògraf

 

La seva carrera de fotògraf sempre ha estat lligada al món editorial i a la publicitat, a nivell nacional i internacional.

Amb talent pel retrat editorial, a les seves imatges ha retratat el millor de les arts, música, cinema, esports, omplint portades i continguts de diverses publicacions de referència, tals com El País, Rolling Stone, Esquire, GQ, La Vanguardia, Elle, Woman, Ojo de Pez.

Paral·lealmente al seu treball editorial, Margalef ha desenvolupat una línea més personal, on implanta els seus coneixements i tècnica, per crear emotives imatges, paisatges o retrats, amb una impecable composició i tractament del color.

@sergi_margalef

Vindré i ensopegaré

 

Acció sonora i performativa

 

...deixada anar, sense més, amb aparells sonors, objectes, cassets, micròfons de contacte i pedals d'efectes, reverb, delay, distorsió. Una explicació sobre alguna cosa sense cap mena de fil conductor, com una xerrada lliure quasi abstracta, amb la intenció de fer sonar les coses i que alguns objectes puguin dir-hi la seva com si en un diàleg del tipus assemblea no hi hagués moderació, anant cap a possibles excessos sonors que no faran encallar ni posaran el camí planer per a la deriva xerramètica.

LLAPISPANC, barcelona 1971

 

Llicenciat en Belles Arts

 

Provinent de les arts visuals i de l'art d'acció, ha anat intensificant la seva creació cap el so, la música i el soroll, d'una manera bàsica, intentant no esdevenir un intèrpret musical.

Llapispanc es dedica a l'acció, però també fa textos per correu electrònic, acumula envasos i residus i els guarda al local, i llavors fa instal·lacions i pensa molt sobre tot el material acumulat, i no explica massa cosa, i també col·labora amb músics i la gent que vulgui participar de les seves accions performatives. Tenia un taller a LEscocesa, fàbrica de creació analògica, però el 2020 el va recollir i ara tot el material el guarda en diferents espais.

llapispanc.blogspot.com

Inspiració

 

Instal·lació-acció d'arquitectura efímera

 

Concebuda com a tancament de la trilogia pandèrica o pancabòrica, iniciada en aquest mateix espai fa un any i mig.
Foren uns vestits creats ex-professo, fent físiques, visibles i paradoxalment palpables les mesures de distanciament social a que ens estàvem sotmetent. Va ser una passejada a l'aire lliure, reconeixent el món extrapantàllic, mirant-lo, mesurant-lo, recorrent-lo en romeria. Ara és una inspiració comunitària, poètica, catàrquica, gairebé ritual... i estrepitosa.
ALEIX ANTILLACH - LEIX, Tarragona 1977

 

Arquitecte i artista transdisciplinar.

 

La seva experiència creativa abarca des dels grans edificis o el disseny d'espais públics, fins a petites escultures, passant pel videoart, el dibuix o les instal·lacions, versions totes elles d'una mateixa cosa a les que li agrada anomenar peces.
D'ençà del 2017 compagina l'organització del present cicle amb la producció pròpia i l'investigació en el món de les Arts aplicades.

www.leix.org