Sessió 21

EL BOSC DEL ANIMALS METÀL·LICS

 

capella audiovisual

 

“The old world will burn in the fires of industry. The forests will fall. A new order will rise. We will drive the machinery of war”
Saruman-The Two Towers

Les arrels dels arbres emeten sons a un freqüència de 220 Herz i les arrels properes s'orienten cap a la font del so. Aquesta acció és reproduïble fins i tot si l'emissor d'aquest so és artificial. També sabem que la música o una conversa amb una planta beneficien el seu desenvolupament, i tenim clar que als boscos les xarxes d'hifes subterrànies són, el que diríem en llenguatge humà, una World Wide Web.

El bosc dels animals metàl·lics pretén ser un projecte de llarga durada per intentar establir un meta-diàleg amb un arbre. També busca plantejar-nos el paper de la tècnica i la ciència i el com ens relacionem amb la natura. Aquesta relació ha passat de l'ancestral connexió amb la natura a convertir-la en un recurs a explotar. La ciència i la tècnica ara ens poden ajudar a convergir-hi de nou.

[...]
La clau de la comunió rau a replantejar antics dogmes, conduir i amplificar els sentits.
ARNAU CASANOVES. Reus, 1988

 

Artista multidisciplinari

 

Va iniciar la seva trajectòria oficialment als catorze anys com a aprenent al taller de l’escultor i gravador Ramon Ferran, amb qui va treballar fins l’any 2015. Al mateix temps, ha treballat com a ajudant per artistes com Marcel·lí́ Antúnez, Begoña Egurvide i Antonio Catalano. Paral·lelament, ha passat per l'educació́ formal estudiant pintura a l’Escola Massana, música a l’Aula de sons i robòtica industrial. És co-fundador del col·lectiu artístic Càmbium.

La seva obra resulta una hibridació complexa de tècniques i disciplines amb molts entramats, sempre abordant l’actualitat amb un to àcid i provocador amb marcades influències pop. El seu discurs es mou entre el nihilisme més fosc i l’idealisme més vibrant, l’apropament al món i, al mateix temps, la necessitat d’allunyar-se’n: com una lluita entre dues forces i la necessitat de conciliar-les.

Instagram: @arnaucasanoves

FER SONAR COLOMS

 

Art Sonor i Creative Code

 

Fer volar coloms vol dir fer suposicions, servint-se dels indicis o senyals que hom té. Tenint en compte que el so no pot abandonar la Terra, ja que no es propaga a través del buit, i que el Convent de les Arts va començar la seva construcció el 1521 sobre un colomar, el duet d'Art Sonor "Jewel Bell" farà "sonar coloms"; és a dir, retornarà al Convent tots els sons històrics que durant aquests 500 anys han quedat silenciats. Tal com Guglielmo Marconi (co-inventor de la ràdio) va imaginar, amplificaran tot allò que encara ressona intramurs (confessions, trets, cants, saqueigs...), suposant com conviurien totes les sonoritats del passat si es reproduissin alhora en el present.

"Fer volar coloms" també vol dir tocar poc de peus a terra, imaginar... Per això, les sonoritats creades a temps real pel duet, seran transformades en projeccions en moviment que l'artista digital Patri Aragón ha imaginat i creat perquè reaccionin a temps real.
JEWEL BELL + PATRICIA ARAGÓN MARTÍN
Roger Conesa (1981).

 

Músic, actor i artista plàstic.

 

Difícil de classificar, ha participat en multitud de projectes creatius relacionats amb les arts visuals, la música, la performance, la poesia i el teatre, ja sigui com a multiinstrumentista, artista sonor, actor/músic, compositor, il·lustrador, fotògraf o productor artístic.
Joan Torné Palau (1995).

 

Músic, improvisador i compositor.

 

El seu panorama musical destaca per la participació i el co-lideratge en diferents projectes basats en el free jazz, la improvisació lliure, el pop o l'electrònica.
Patricia Aragón Martín (1979)

 

artista digital, creative code i investigadora en Art Generatiu, enfocat en la utilizació d'algoritmes com a sistemes per modelar dades, el temps i l'espai mitjançant l'exploració de les seves pràctiques artístiques.

 

ORIGEN

 

Instal·lació d'arquitectura efímera

 

Des del no res, des del buit, a l’origen de tot el que coneixem. L’instant, en què va aparèixer tota la matèria i l’energia. L’inici, el punt zero, el naixement, el principi, l’arrel, el començament, l’arrencada, la causa. L’origen representat en un toroide.

Una volumetria que té per centre, el no-res, un gran buit. On l’energia produïda perun toroide flueix des d’un extrem, circula pel centre, i conclou a l’altre extrem on torna a iniciar el camí. Des del punt zero, des de l’origen, cap a l’exterior, fins retornar al punt d’inici.

És equilibrat, s’autoregula i sempre és complet. Una figura geomètrica energètica i vibrant, sense principi ni fi. Un recordatori que qualsevol instant pot ser un nou punt d’inici. Un nou origen dins el nostre cicle vital.

SP25 Arquitectura / Atelier4

David Oliva i Elisenda Planas,

 

arquitectes

 

equip especialitzat en el camp de la gestió i desenvolupament de projectes d’obra nova i rehabilitació, instal.lacions efímeres, mediació en processos participatius i tallers infantils d’arquitectura.
Anna Juncà,

 

Interiorista

 

estudi professional especialitzat en projectes d’arquitectura d’interior, projectes d’interiorisme per habitatges, disseny d’espais comercials i instal·lacions efímeres.
El nostre treball conjunt en el camp de l’arquitectura efímera ens ha portat a participar en festivals de renom nacionals i internacionals, essent premiats i seleccionats als FAD, EMPORIA, FAV, Darc Awards i Premis d’Arquitectura de Girona, entre d’altres, amb instal.lacions com Origami Lava, Sablier i Hell, Sweet Hell.
Ja són aquí, 2020

 

Multivers local-realisme màgic.

 

Proposem diferents "hacks", tant per deformar la realitat o per ensinistrar de nou el silici més proper.
Tots vam patir els senyals però ningú va preveure que el desastre vindria per la tensió al multivers. El visor que albira la vila ha captat senyals d'Alcovers d'altres realitats. Gaudiu de les vistes, jugueu amb nosaltres i deixeu-vos sorprendre.

Edició d'un video de timelapse (1 foto/minut al llarg de més de mig milió de minuts) per a crear una il·lusió de realitat en l'època daurada de les Fake News, negacionistes, reaccionaris i fauna de tota mena a major vergonya de totes les races.

Un teclat per a governar-los a tots - Ash Nazg durbatulûk, ash Nazg gimbatul, ash Nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.>>

Emprant tecnologia GNU/Linux de programari lliure sobre estàndards IEEE presentem un combinat de tecnologies, protocols, llibreries de programari i creació de noves per a l'ocasió: a través d'un piano MIDI, exercir el control(MQTT) inalàmbric (IEEE802.11b) de tires de llum direccionables (WS2812B) i no direccionables, solenoides, focus DMX sobre un controlador de baix cost (Arduino-ESP8266) gestionat per un SoC (Raspberry Pi) i emprant diferents versions de C per al programari.

KRADON VARIS

ÍKER BILBAO, JOSEP ALBAIGÉS, EDUARD ROVIRA I VÍCTOR MONTAÑÉS + ALBERT FERRÉ

Kradon Gun, la banda de rock, en una altre forma d'expressió artística posa els seus enginyers a treballar en el projecte per a desenvolupar tecnologies i efectes que desprès durà als escenaris.

>> Recollim l'essència tecnològica d'un piano elèctric, li esborrem la seva característica i net del seu propòsit fonamental reneix convertit en allò que era i alguna cosa més, assolint poder més enllà de deformar la pressió de l'aire. Crideu tots ben fort "No tenim por!" per tal que la càpsula recuperi el seu poder i amb la seqüència d'arranc adient prengui consciència i torni al seu lloc/temps corresponent.