Sessió 29

ANATOMIA D'UN DOL

Instal·lació

Després de la mort de la meva mare vaig trobar consol en unes paraules de la meva àvia paterna: “Això no ho superaràs mai, ho portaràs d'una manera diferent però és per tota la vida”. No ensucraven gens la situació i distaven molt dels missatges consoladors que en realitat a mi em descoratjaven: l’àrdua tasca de curar-se, de superar tot aquell dolor em semblava impossible...

A l'inici el dol és un tall obert, sagnant i impactant, al voltant és tot urgència, nerviosisme i atencions per aquesta hemorràgia que brolla. A poc a poc la sang passa a convertir-se en crosta i es calma tothom, però per dins encara fa molt mal. Qualsevol cop maldestre pot tornar a obrir el record i fer sagnar. Però amb el temps la crosta cau deixant pas a pell nova, una cicatriu que molesta cada vegada que et mous. I a la llarga, molt a la llarga, la marca vermella es va assimilant més al color original de la pell.
Però mai desapareix, la cicatriu és per tota la vida.

I els dies de pluja a vegades fa mal.

MAR DELMAR, Barcelona 1984

Artista i il·lustradora           

Com a il·lustradora ha publicat més de 20 llibres, amb clients com The New York Times, Architectural Digest, Christian Louboutin, etc.

Com a artista ha exposat en galeries arreu del món com Spoke Art Gallery (Nova York i San Francisco), Galleries 1988 i Copro Gallery, (Los Angeles), Modern Eden Gallery (San Francisco), Boom Gallery (Victoria, Austràlia), Youn Gallery (Montreal, Canadà), etc.

Les seves obres han estat destacades en publicacions com The Guardian, Il Corriere Della Sera, La Vanguardia, Elle Magazine, Vein Magazine, Mashable, Buzzfeed, etc. i incloses en llibres d'artistes com “Handmade Art” (Sandu Publishing, Xina), “Bad Dads” i “My neighbour Hayao” (Abrams Books, EUA) i “Illustrated World” (Gustavo Gili, Espanya).

Actualment, forma part del col·lectiu de La Secció, artistes voluntaris que s'encarreguen d’organitzar exposicions al CERAP de Riudoms.

@mardelmar_art

EL GOS PERDUT

Acció-dansa

L’any 2013 un grup de dones, amants de la dansa i del teatre decideixen que ni la falta de recursos ni el poc suport cultural de la comarca les frenarà per crear de manera compromesa i ambiciosa i plasmar sobre l’escenari la realitat que viuen.

Direcció i espai escènic. ELISENDA NADAL ROBUSTÉ, Valls 1973.

Llicenciada en dansa clàssica per la “Escuela Profesional de Danza Clasica de Madrid”, i en Psicologia Infantil, per la URV de Tarragona, treballa com a ballarina en diferents projectes entre

Catalunya, Estats Units, República Dominicana i Sud Amèrica.

Posteriorment es dedica a la docència impartint classes de dansa contemporània, clàssica, dansa creativa i Hatha Ioga, i a la creació de diferents projectes artístics vinculats amb el moviment.

Interpretació: ÈLIA PÉREZ, MARTA RUIZ, IRENE FÍSICO, CRISTINA

LOZANO I MILA MARTINEZ.

Espai sonor i fotografia: Medir Cucurull.

EL GOS PERDUT

Col·lectiu de dansa I teatre experimental

Després d’estudiar disseny gràfic a l’escola Joso de Barcelona, al 2020 es va iniciar en l’escultura, mitjançant la tècnica de la terracota. A l’experimentar amb l’argila, es va trobar amb tot un món de possibilitats tècniques, que junt amb alguns quadres pintats al oli, li permeten crear un univers propi inspirat en l’art i la cultura popular catalana. Des de llavors segueix experimentant amb altres materials escultòrics, com el ciment armat i el làtex.

Des del  2022 ha realitzat un parell d’exposicions en solitari i alhora ha participat en diverses fires i exposicions col·lectives al Camp de Tarragona, Barcelona, Madrid i Tokyo, premi a millor escultor de la Tokyo Tower Art Fair.

L’Idioma dels Murs

Teles, dibuixos i videoprojecció

Aquestes peces són fragments de pensaments materialitzats.

Una simbiosi entre imatge i paraula. Cadascuna té les seves fortaleses i el seu propi llenguatge en la comunicació.

La imatge captura emocions i conceptes de forma instantània i visual. L’escriptura ens proporciona una explicació més detallada i completa de les idees. La combinació de totes dues, serveix per explorar conceptes complexos, i també per entendre el poder transformador de la ment.

Utilitzo lletres que són simples símbols arbitraris, establerts al conscient col.lectiu. Els fusiono amb aquestes imatges fractals de patrons transgressors, sorgits del mateix inconscient. Tots dos jeuen oposats en un equilibri intrínsec, en un immens espai on tot està connectat.

Les nostres experiències i les interaccions, com a gotes que es barregen en un mar fèrtil, i creen un mosaic vibrant i en perpètua evolució.

TRIFON DOMENECH MAYNOU , Reus 1981

-FOHAMFONEZS-

L'any 94, s'endinsa en el "WRITING", el món del GRAFFITI.

És aquest camp un pilar clau en la seva trajectòria.

Tot i que no és l'única disciplina visual, amb la que ha treballat,

la seva obra s'ha mostrat en diferents ciutats i països europeus.

Cal destacar que és membre fundador de "MATRIU Organisme Contemporani", on desenvolupa projectes visuals en col·lectiu.

@fohamfonezs

Hi som, a petita i gran escala

Instal·lació-Acció participativa

Som-hi! Cap on volem anar?  A quina escala de consciència ens situem?

La identitat, la comunicació i la pertinença des del respecte a la diferència per a donar-se suport, col·laborar, aprendre i construir comunitat.

La Vida: incertesa, desequilibri, risc, lluita, solidaritat a petita i gran escala.

D’alguna manera subscric el poema Ara mateix de Miquel Martí i Pol i el seu vers final:

“que tot està per fer i tot és possible”.

PEP AYMERICH. Sarrià de Ter, 1962

Fuster i Artista

Treballa en escultura, land art, escenografia, performance i videoart. La seva formació és sobretot autodidacta. El seu leitmotiv temàtic és la recerca en la interpretació de l’ésser humà i el seu esperit mitjançant la introspecció.

Ha fet exposicions individuals, performances a Girona, Barcelona, França, Madrid. Ha participat a diferents festivals d’Art i Natura com Aplec Saó, Errant, Art & Gavarres, Partides, Embarrat, Travers a França, Festival Límbic, Festival ARBAR i altres. Va participar en el darrer Festival Espurnes Barroques amb una obra d’encàrrec com a artista plàstic.

També ha fet escenografies per a la Cia. de dansa Mal Pelo, Cia. Pere Hosta, Cia. La Bleda i darrerament per l’obra de teatre “El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai” de la Cia. Xavier Bobés.

De cara al 2024 està treballant per a dues exposicions.

pepaymerich.com