Carregant Esdeveniments

#Música  #EnResidència #EspectacleMúsicoCinematogràfic

ESTRENA!

La Història en majúscules és una pintura impressionista feta de petites històries, de petits punts discontinus que, mirats de lluny, formen un paisatge més o menys coherent que ens permet aproximar-nos a una possible versió del passat. Intentem comprendre-la i assumir-la com a pròpia, malgrat només la sabem observar de lluny i amb ulleres trencades.

Què passa, però, quan sense previ avís un dels minúsculs punts de la pintura es revela i es rebel·la. Es revela per tal de ser vist, i es rebel·la perquè ens capgira el relat, ens reconstrueix la identitat, ens obliga a mirar allò que no vèiem. Això em va passar durant la pandèmia, la meva mare i jo vam descobrir un episodi desconegut de la vida de la meva àvia materna. Un episodi traumàtic que li va condicionar la vida sencera, sense nosaltres, filla i net, ser-ne conscients. Un episodi que, de fet, encara ens condiciona dia a dia, que forma part de la nostra realitat, de la nostra herència familiar.

La post-memòria estudia com els traumes generacionals s’hereten i segueixen intervenint sobre la vida de generacions futures. Aquest espectacle és l’intent de posar llum a tot això, l’intent d’entendre, l’intent d’entendre’m, l’intent de mirar allò que no va ser mirat.

L’espectacle pren la forma d’una mena de documental cinematogràfic amb música en directe. Quina millor manera de dialogar honestament des d’ara i aquí amb el meu propi “avant-passat”.

Pel camí hem descobert que l’any 1939 a la muntanya de l’Oliva de Tarragona hi va haver molta més gent que va deixar un buit, un forat, a la vida de moltes famílies. Concretament 724 forats.

Fitxa artística

Idea original : Gerard Marsal Norte
Direcció i dramatúrgia : Marc Chornet Artells
Música en directe i ambient sonor : Gerard Marsal Norte
Direcció Fotografía : Albert García Rué

Amb el Suport de la Diputació de Tarragona.

Preu – Gratuït amb reserva prèvia

 

 

Go to Top