Carregant Esdeveniments

#Teatre #Documental #EscolaDeCultura

Projecte escènic en fase de creació entorn de la indústria petroquímica del Camp de Tarragona que està gestant el Creadores de Tarragona i els Oms, arrelada al territori.

CEL ROGENT ens transporta a una geografia local molt industrialitzada amb una alteració que apareix cada cert temps a través de la malaltia, com una empremta instal·lada.

Com capturem avui el contagi invisible vinculant el cos, la petjada i el territori?
Quines són les materialitats que ens permetrien documentar de millor manera avui, a través d’una construcció escènica?
Què és urgent per observar, relatar, destruir, tensar, en la relació entre espècies després de tants anys de devastació?

El projecte concep la idea de fabular entorn d’un futur i a la tensió entre: cossos humans / món vegetal / devastació. Són aquests eixos, els que ens han portat a observar territoris catalogats com a zones de sacrifici. Aquests són llocs on la industrialització i l’explotació són tan altes que l’entorn ha esdevingut un lloc perillós i hostil. Les característiques d’entorns radicals quant a la seva ecologia o a la devastació que s’hi provoca, a causa de la instal·lació de models de desenvolupament principalment basats en activitat industrial.

Ens agradarà compartir el material d’investigació del procés de creació amb les persones que se sentin interpel·lades, i mirarem d’atendre preguntes i qüestions sobre els pros i contres que afecten el cel rogent del Camp de Tarragona.

Fitxa artística

Bàrbara Roig – actriu i creadora escènica

Pau Ferran – actor i creador escènic

María Alejandre – escenògrafa i arquitecta

Maria Pagès – cineasta especialista en cine d’animació

Teresa Petit – productora

Judith Pujol – assessoria artística

 

Accés lliure

 

 

Go to Top