Carregant Esdeveniments

#ArtsVisuals #km0 #EnResidència #ESTRENA

Fins al 4 de gener

La Maria, la Cristina, la Maria Rosa, la Cèlia, la Mariona, la Natàlia, l’Aixa, la Clàudia i la Núria són totes d’Alcover, però la majoria es van conèixer a principis del 2022, quan les creadores i artistes Alba Rodríguez Núñez (fotògrafa), Laura Gallofré (dissenyadora gràfica) i Aida Bañeres (videògrafa i gestora cultural) van impulsar el projecte artístic participatiu “Dones reals, Dones de Poble”.

Amb l’objectiu de potenciar la transformació social, a través de la creació artística col·lectiva, amb una mirada intergeneracional i d’apoderament femení, es van buscar dones valentes i amb inquietuds artístiques de dues generacions: unes menors de 20 anys i altres majors de 60 anys.

Per arribar al resultat final que mostraran aquest 19 de novembre, les 9 dones alcoverenques han fet un procés de gairebé dos anys de durada. El juny de 2022 van presentar la primera mostra artística basada en un projecte fotogràfic més autobiogràfic. Durant el 2023 s’ha dut a terme un procés de més llarga durada comprès per dues residències artístiques al Convent de les Arts d’Alcover, una visita al Museu de la Vida Rural i moltes hores de converses, recerca, exercicis i pràctiques artístiques, per culminar amb una mostra contemporània de fotografia i videoinstal·lació.

“Una habitació pròpia” és el resultat d’un projecte de cocreació participativa on les artistes ens obren les portes a la intimitat, tradició i modernitat, i les traces que ha travessat el concepte dona en les dues generacions.

Tal com expliquen les impulsores del projecte “en aquest procés creatiu hem intentat preservar i honrar la memòria, alhora que es propiciava un diàleg entre tradició i contemporaneïtat. També destaquem que processos de participació artística com aquest son una forma d’apropar el llenguatge artístic i els centres de creació artística del territori a dones del món rural, democratitzant així l’accés a l’escena cultural fora de les grans ciutats.”

A l’exposició trobem obres que giren al voltant de la pressió estètica, els perjudicis, les tasques de cures, les violències i l’apoderament. S’han utilitzat diverses tècniques i suports que embolcallen una obra conjunta unificada des de les diferents mirades intergeneracionals.

“Una habitació pròpia” és la conjunció d’experiències i noves narratives per explicar i expressar
el moment actual que vivim les dones en el món rural, donant valor als relats vius de vegades silenciats.

Aquest projecte ha sigut gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, el Convent de les Arts i l’Ajuntament d’Alcover.

L’exposició es podrà visitar fins a final del mes de desembre del 2023 al Convent de les Arts
d’Alcover abans i durant les activitats programades.

La proposta forma part de la línia de suport a projectes al territori del centre de creació del Convent de les Arts.

INAUGURACIÓ – Diumenge, 19 de novembre · 12.00 h

VISITA L’EXPOSICIÓ LES SEGÜENTS DATES:

NOVEMBRE
– Diumenge 19 – 16 a 19 h.
– Dissabte 25 – 18 a 21 h.
– Diumenge 26 – 18 a 21 h.

DESEMBRE
– Dissabte 9 – 18 a 21 h.
– De dilluns 11 a divendres 15 – 17.30 a 20.30 h.
– Dissabte 16 – 11.30 a 14 h. i de 18 a 21 h.
– Diumenge 17 – 17 a 20 h.
– Divendres 29 – 20 a 22 h.

GENER
– Dijous 4 – 17 a 20 h.

Preu: Gratuït

Go to Top